Консервант за козметика 30 мл. Преглед отблизо

Консервант за козметика 30 мл.

Нов продукт

Консервант за козметика 30 мл.

Повече детайли

5,90 лв с вкл. данък

Добавяне към списъка с желания

Повече информация

Това е еко съвместим консервант, който консервира приготвената от вас козметика, която съдържа водна фаза (продукти за коса, кремове, лосиони, тоник, шампоани, душгелове и т.н.). Той е икономичен и лесен за употреба.

Функция: Има широк спектър на действие и е ефикасен против растеж на бактерии, гъбички и дрожди, мухъли в козметични продукти, съдържащи вода.


Съставки/ INCI: Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Benzyl alcohol, Aqua.


Дозировка: В емулсии, миещи средства, разтвори за мокри кърпички от 0.8 до 1.7% (от общото тегло на готовия продукт), в последната фаза от приготовлението му. Изключително важно е точното измерване на продукта с прецизна везна.


Разтворимост: Във вода
Плътност: 1.00-1.12
pH: Стабилен в готов продукт с рН до 6.0.

Съвместимост:
- С козметични съставки: Добра съвместимост с всички емулгатори, пигменти, гуми, соли (за шампоани и други миещи средства).
- С шишета и контейнери: В чистата му форма е несъвместим с контейнери от PET, PC, PMMA.


Предупреждение:
Внимание, бензиловият алкохол е потенциален алерген (позволен е за употреба в био козметиката). Преди влагането му в готов продукт и употребата на готовия продукт нанесете малко разтвор от 1% на сгъвката на ръката и в следващите 48 часа наблюдавайте за реакция.


Съхранявайте на стайна температура, на сухо и тъмно място. Затваряйте старателно шишенцето след употреба. Пазете далеч от деца. Не поглъщайте, не го вдишвайте и избягвайте контакт с очите. Задължително се придържайте към определените граници на количество за употреба.

Потребители, които купиха този продукт, купиха също: